fbpx

Grøn omstilling

2019-01-05T14:44:06+00:005. januar 2019|

Min uddannelses- og arbejdsmæssige baggrund som lærer med linjefag i biologi og fysik har gjort, at jeg har stor interesse for miljø og klima. Det bruger jeg aktivt i min undervisning, og det giver nogle gode diskussioner med eleverne.

Faktisk synes jeg, at vi gør det godt i Danmark i den grønne omstilling, og det er også bredt anerkendt. Danmark ligger på førstepladsen i flere forskellige internationale sammenhænge. Bl.a. kårede World Energy Council i 2017 for andet år i træk det danske energisystem som verdens bedste. Venstre har haft regeringsmagten i de seneste 13 ud af 17 år. Så i Venstre vi har en stor del af ansvaret for, at Danmark har den grønne førertrøje på. Og det er vigtigt, at vi fortsætter den grønne omstilling. Vi skal nemlig passe godt på vores jord og aflevere den forsvarligt til vore efterkommere.

Et af de punkter, hvor jeg håber, at der kommer til at ske mere, er på området for biogas. Landbruget kan nemlig være med til at løse nogle af vores klimaproblemer. Og gassen kan opgraderes og distribueres i det allerede eksisterende naturgassystem. Det skal vi have mere af. Jeg er også tilhænger af flere vindmøller, men de skal ud at stå på havet, hvor det blæser mere, og hvor det ikke skæmmer vores natur og generer de mennesker, der bor tæt på vindmøllerne.

Selv om vi gør det godt, skal vi gøre mere. Vi skal løbende tilpasse og ændre vores ressourceforbrug for at sikre, at temperaturstigningerne stoppes. Dette kan ikke ske uden et godt internationalt samarbejde, men vi skal fortsat gå forrest i Danmark.